Zingen met kinderen

Zingen met kinderen

Ook kinderen zingen vaak graag. Sommigen het liefst zelf, anderen het liefst samen. Het mooie aan lesgeven aan kinderen is, dat je aan de basis staat van hun muzikale vorming. Dat is leuk en fijn om te doen. En het werken met kinderen gaat heel anders dan met volwassenen; heeft een heel andere dynamiek. Net als allerlei andere dingen die je wilt leren, kost leren zingen natuurlijk tijd en moeite, maar geeft enorm veel voldoening en plezier.

Zingen met kinderen

Meer weten?


Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van zanglessen voor kinderen? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met Zangpraktijk Marjolein Berkvens.

 

Zangles voor kinderen

Sinds 2003 geef ik ook zangles aan kinderen. Zowel individueel als in groepjes of groepen. Ik vind zangles geven aan kinderen heel erg leuk om te doen. Het is een mooie uitdaging (en verantwoordelijkheid) om aan de basis van de muzikale en vocale vorming van een kind te kunnen staan. Eerst binnen Zangschool Spelenderwijs, later ook op de basisschool en met een eigen kinderzangclub.

Zangschool Spelenderwijs

Vanaf 2003 tot 2014 heb ik Zangschool Spelenderwijs opgezet en geleid. Kinderen vanaf 5 jaar die graag (willen leren) zingen, kunnen zich weer aanmelden.

Zingen in de klas

Om meer kinderen het plezier in zingen te kunnen laten ervaren en ook om jongens vanzelfsprekend daarin mee te krijgen, heb ik de vraag vanuit Basisschool De Holtbanck, met beide handen aangenomen. Ik heb bij hen van 2011 t/m 2016 met veel plezier gewerkt. Seizoen 2016/2017 heb ik lesgegeven aan Basisschool De Arnhorst in Velp. De leerlijn is; gevoel krijgen voor hoog-laag; gelijk-ongelijk; unisono zingen; stapelen en canons om uiteindelijk eenvoudig 2-stemmig te kunnen zingen in groep 8. Leren luisteren naar jezelf, leren luisteren naar anderen en het geheel. Leren samenwerken, zowel in de lessen als bij de presentaties. Lichaam, oren, stem, ogen en het hart/gevoel worden aangesproken door zeer divers liedmateriaal, oefeningen en liedjes die je lijf in beweging brengen.

Zangclub in Eerbeek

Van 2013 tot 2016 heb ik met veel plezier leiding gegeven aan ‘De Zangclub’ in Eerbeek. Naast de wekelijkse repetities hebben we in korte tijd ook een flink aantal optredens gedaan; Gezongen op het Kunst&Kidz Festival in Brummen; in de plaatselijke bibliotheek; een groot concert gegeven met het leerlingenorkest van Eendracht uit Eerbeek; in verzorgingshuis De Beekwal gezongen; meegedaan met theaterprogramma ’Bloemen van Toen’ in Brummen en een dubbelconcert gegeven met het J!AS - Jong Arnhems Strijkorkest.

Meest recente berichten