Cursussen en workshops

Cursussen en workshops

Naast de zanglessen en het zingen geef ik ook cursussen en workshops. Aanvankelijk vooral bij verschillende koren in Arnhem en omstreken. Maar verder ook bij particulieren (bijv. op een feest of jubileum), bij de Volkorenavond in Arnhem en aan ICC-ers in het basisonderwijs (in het kader van Zing ‘es).

Cursussen en workshops

Mogelijkheden?


Wilt u meer weten over de mogelijkheden van workshops en cursussen? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met Zangpraktijk Marjolein Berkvens.

Zangworkshops bij koren, particulieren en leerkrachten P.O.

Bij koren geef ik meestal workshops stemvorming. Bij particulieren (bijv. op een feest of jubileum) zijn het natuurlijk meer zangworkshops waarin het samen zingen centraal staat. Bij workshops aan basisschooldocenten (zoals bijv. in het kader van Zing ‘es) gaat het zowel om het zelf zingen van de leerkrachten als ook over werkvormen, leerlijnen, repertoirekeuze e.d.

Stemvorming en -scholing in Dieren

Ik geef voor mensen met meer koorervaring cursussen stemscholing en voor beginners cursussen stemvorming. Het is ontzettend leuk om te doen. Een van de voordelen van een groep is, dat je ook van elkaar leert. Naast vocale vaardigheden gaat het ook om het leren samen zingen. De cursisten hebben uiteenlopende motivaties; voor de een het broodnodige onderhoud aan de stem (stemscholing) voor een ander om bijvoorbeeld al wat te leren voordat je in een koor gaat zingen. En voor weer anderen is het een goed, een veilig of een betaalbaar alternatief voor individuele lessen. De cursussen hebben een wat technischer karakter, hoewel er ook altijd gemusiceerd wordt. Er is, net als bij individuele lessen overigens, veel afwisseling tussen introverte concentratie en levendigheid. Startdata zijn altijd september en januari. Meer informatie is ook te vinden op www.riqq-rheden.nl

Cursussen bij Huismuziek

Samen musiceren is wel het fijnste dat er is en het leuke van het geven van een week- of weekendcursus is, dat je in een korte periode intensief musiceert met mensen uit alle delen van het land. Samen met mijn collega Kees Hilhorst (viool) gaf ik de volgende cursussen: Barokmuziek voor Vrouwenkoor en orkest (week); Delen uit diverse Bach cantates (week); het Gloria van Vivaldi (weekend); The Tempest van Purcell (weekend). Voor 2018 staat het motet Jesu meine Freude van Bach gepland. (we zoeken o.a. nog tenoren)

Over de drempel (in ontwikkeling)

Aangezien ik het alle kinderen gun om meer met zingen en samen zingen in aanraking te komen, en ik maar een beperkte groep kinderen zelf kan bereiken, heb ik een korte cursus voor basisschoolleerkrachten ontwikkeld, om zelf weer met hun klas aan het zingen te raken. De cursus moet overigens nog in ‘première’ gaan.

Meest recente berichten