Zangles voor jongeren en volwassenen

Zangles voor jongeren en volwassenen

Inmiddels geef ik al vele jaren met veel plezier zangles. De individuele lessen bestaan over het algemeen uit een serie oefeningen en het werken aan repertoire. Zingen is hoofd, hart en handen; kennis, gevoel en vaardigheden. Het is werken aan en met de totale mens. Ik geef les aan jong en oud(er) en alles er tussen in. Er wordt flink gewerkt en veel gelachen in de lessen.

Zangles voor volwassenen en jongeren

Meer weten?


Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van zanglessen voor jongeren en volwassenen, cursussen of over de themadagen? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met Zanglespraktijk Marjolein Berkvens.

Zangles voor volwassenen en jongeren

In principe zijn de zanglessen individuele lessen, 2-wekelijks of wekelijks resp. een uur of 3 kwartier. Bij beginners (jonge en oude) heb ik wat meer de regie in handen, zowel wat betreft de technische kanten van het zingen, als ook wat betreft het repertoire. Bij gevorderde leerlingen gaan de dingen anders en veel meer in overleg. Het is maatwerk.

 

Een les begint meestal met enkele fysieke oefeningen en een serie stemoefeningen. Daarna komt er altijd repertoire aan bod. Soms studeren we het op de les in, vaak is er thuis voorbereid en kunnen we samen meteen met een stuk aan de slag. Daarbij gaat het zowel over interpretatie als techniek. De meeste volwassen leerlingen hebben 2-wekelijks les, jongeren wekelijk. Repertoirekeuze gaat in overleg. Soms is iets gewoon nog te moeilijk en dan moet dat wachten. Heel vaak kom ik zelf met voorstellen voor nieuw repertoire. Ik geef dus richting aan het proces, maar als leerling moet je natuurlijk ook zelf aan het werk.

Lesvormen en themadagen

In een seizoen zijn er individuele lessen, repetities met pianobegeleiding, groepslessen en leerlingenuitvoeringen. Verder organiseer ik ook bijzondere themadagen, zoals: Luitliederen (2012); jazz met een gastdocente (2013); Rondom Schumann (2014); Barokmuziek dag met continuo en hobo e/o viool (2016): poëzieles en barokles (met b.c., fluiten en violen) (2017).

Tarieven

Tot 21 jaar:
• 30 minuten: € 17,00
• 45 minuten: € 25,50
• 60 minuten: € 34,00
 
Vanaf 21 jaar (incl. 21 % BTW):
• 30 minuten: € 20,50
• 45 minuten: € 30,75
• 60 minuten: € 41,00
 
De kosten voor de bijzondere lesvormen, leerlingenuitvoeringen en themadagen zijn vrijwel altijd aan het begin van het seizoen bekend.

Meest recente berichten