Even voorstellen

Even voorstellen

Mijn naam is Marjolein Berkvens en ik wilde van kind af aan al heel graag zangeres worden. Tijdens mijn hele jeugd en studie zong ik in koren of ensembles. Mijn eerste lerares was Ineke Kieft in Nijmegen en later studeerde ik bij Lida Dekkers in Dieren. Onder haar leiding heb ik het staatsexamen solozang afgerond. Ik heb het erg getroffen met mijn beide zangdocenten. Zij waren allebei voor mij inspirerend, betrokken en geduldig. Zoals ik dat nu zelf ook voor mijn leerlingen probeer te zijn.

Marjolein Berkvens

Marjolein Berkvens

Zoals gezegd is zangles geven het hart van mijn werkzaamheden. Ik doe het al lang en met veel plezier. Met leerlingen van 8 tot 80 en alles daar tussenin is het nooit saai; al die soorten en maten mensen en al dat uiteenlopende repertoire. Heel fijn.


Naast het geven van zanglessen, heb ik in het verleden lesgegeven aan de amateur dirigenten opleiding in Utrecht. Naar aanleiding daarvan volgde ik ook zelf een aantal cursussen koordirectie. En in die tijd was ik jarenlang dirigent van Vrouwenkoor Klankkleur in Arnhem en later ook van Het Huissens Kamerkoor. Nu ben ik dirigent van Vocaal Ensemble Van ZinGs in Dieren. Het dirigeren komt natuurlijk ook goed van pas bij het geven van cursussen of workshops aan koren of groepen en bij het werken met kinderen. Zie ook onze facebook pagina.

 

En verder ben ik ook altijd zoveel mogelijk zelf blijven zingen. Als soliste bij koorconcerten, in het Sonsbeek Trio, bij Bach cantates, en momenteel met pianisteTania Bosman-Trubytsina in het Kandinsky Duo.